Algemeen

De voordelen van een deelauto

Het hebben van een auto is een dure zaak. Het bevat de aanschaf zelf, maar ook lopende kosten, zoals benzine, reparaties en verzekeringen. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om deze kosten niet of duidelijk minder te hebben, die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Dat klinkt toch te goed om waar te zijn, of niet? Wat weet je van autohuur?

Auto huren

Een auto bezitten is duur, zeker wanneer deze niet al te vaak gebruikt wordt. Voor veel mensen komt het dan een stuk voordeliger uit om de auto te huren. Dit kan natuurlijk gedaan worden door middel van autoverhuurbedrijven. Iemand moet dan wel naar het bedrijf toe gaan om de auto te kunnen pakken. Makkelijker is het om een auto te pakken die door de stad heen geparkeerd staat, zoals autohuur Amsterdam. Deze auto’s worden ook wel deelauto’s genoemd, omdat één auto gedeeld wordt met meerdere mensen. Voor een bepaald moment, een bepaalde dag of een bepaald weekend kan de auto gereserveerd worden, zodat jij er klaar voor bent om op weg te gaan. Voor de dagelijkse autorijder wordt nog wel aanbevolen om een auto aan te schaffen. Dit is simpelweg makkelijker. Maar voor iedereen die maar een aantal keer per maand de auto nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer er veel spullen of mensen vervoerd moeten worden, dan zitten er vele voordelen aan het gebruik maken van deelauto’s.

Allereerst is er het voordeel dat deelauto’s zorgen voor minder gedoe. Het bezitten van een auto komt met vele bijzaken. Dan is het fijner om een auto te kunnen pakken zonder dat er gelet hoeft te worden op al die bijzaken. Met een deelauto hoeft er alleen gelet te worden op het reserveren van de juiste tijden en het rijden zelf, natuurlijk.

Ook zijn deelauto’s beter voor het milieu. Vaak zijn de auto’s elektrisch, wat al schoner rijdt. Daarnaast zijn er simpelweg minder auto’s op de weg te vinden. Dit betekent ook dat er minder files en opstoppingen zullen zijn. Minder files betekent minder uitstoot, wat ook weer positief is voor het milieu en iemands gezondheid.

Prijzen

Maar hoe duur is het gebruik maken van een deelauto, eigenlijk? Allereerst hoort er een tarief gekozen te worden. Dit gaat vanaf €0 per maand, voor de autorijder die heel soms de auto nodig heeft, tot €25, voordelig voor iedereen die meer dan drie keer per maand de auto leent. Dan hoort er per kilometer en kwartier betaalt te worden. Het is mogelijk om te kiezen voor voordelige deals, bijvoorbeeld wanneer er een weekendje weg wordt gegaan met de auto. In deze prijs zit alles inbegrepen: brandstofkosten, schoonmaak van de auto, pechhulp, belasting en verzekeringen en de onderhoud van de auto. Je gaat met alles op en aan de auto op pad, dus.