Gezondheid

Pak slim in en vergeet de stress

Op het moment dat je voor die open weekendtassen staat, kan de stress toeslaan. Wat moet er allemaal mee? Het geheim zit ‘m in slim inpakken, zodat je alleen meeneemt wat je echt nodig hebt. Hierdoor bespaar je niet alleen ruimte, maar ook tijd en energie tijdens je reis. Denk aan multifunctionele kledingstukken die je op verschillende manieren kunt combineren. Een sarong bijvoorbeeld, die je als sjaal, kleedje of strandlaken kunt gebruiken.

Essentiële items zoals je paspoort, telefoon en portemonnee zijn een no-brainer, maar wat dacht je van een mini EHBO-setje of een zaklampje? En natuurlijk is het verstandig om over het weer na te denken; neem lagen mee die je aan en uit kunt doen afhankelijk van de temperatuur. De kunst is om overzicht te houden en alleen mee te nemen wat je daadwerkelijk gaat gebruiken, zodat die weekendtas jouw beste vriend wordt in plaats van een last.

Zo benut je elke centimeter van je koffer

Als het aankomt op het indelen van je weekendtas of koffer, wil je natuurlijk elke centimeter optimaal benutten. Heb je weleens geprobeerd om je kleding op te rollen in plaats van ze netjes op te vouwen? Dit kan serieus ruimte besparen én het voorkomt kreukels. Daarnaast kun je met een koffer organizer wonderen verrichten; kleine compartimenten voor sokken en ondergoed, grotere voor shirts en broeken.

Verder is het slim om de ruimte binnenin schoenen te gebruiken voor extra opslag. Vul ze met sokken of opladers en bespaar zo nog meer ruimte. En vergeet niet dat sommige kledingstukken prima in elkaar gestopt kunnen worden, zoals een stapel t-shirts die samen één rol vormen. Wees creatief en zie het als een puzzel die wacht om opgelost te worden!

Vergeet deze onmisbare items niet

We hebben het al gehad over kleding en hoe je deze het beste kunt inpakken, maar er zijn ook andere essentiële zaken die niet in je weekendtas mogen ontbreken. Een powerbank bijvoorbeeld, want niets is vervelender dan een lege batterij wanneer je onderweg bent. Zorg ervoor dat deze volledig is opgeladen voordat je vertrekt.

Dan zijn er nog de adapters voor al je gadgets; afhankelijk van je bestemming heb je misschien andere typen stopcontacten dan thuis. Een universele reisadapter kan uitkomst bieden. Ook een goede tip: neem een klein notitieboekje mee voor snelle aantekeningen of om contactgegevens uit te wisselen met nieuwe vrienden onderweg.

Slimme tips voor je toiletartikelen

Toiletartikelen kunnen nogal eens voor gedoe zorgen als ze niet goed ingepakt zijn. Wie wil er nu aankomen op de bestemming met shampoo door de hele tas? Gebruik daarom stevige, lekvrije flesjes en verpakkingen. En als het even kan: ga voor reissetjes waar alles al in kleine hoeveelheden beschikbaar is.

Nog slimmer: gebruik samples of kleine verpakkingen die je bij cosmeticawinkels krijgt. Deze nemen nauwelijks ruimte in en zijn vaak genoeg voor een weekend weg. Stop alles in een apart toilettasje om lekkage te voorkomen en houdt deze bij de hand voor de veiligheidscontrole op het vliegveld.

Controleer en dubbelcheck voor vertrek

Vlak voordat je de deur uitgaat, is het cruciaal om nog een laatste keer te controleren of je alles hebt. Zijn alle elektronische apparaten volledig opgeladen? Heb je belangrijke documenten zoals paspoort en tickets bij de hand? En hoe zit het met je huis? Is alles afgesloten, zijn alle stekkers eruit?

Een goede tip is om een checklist te maken voordat je begint met inpakken. Ga deze lijst na terwijl je inpakt én vlak voordat je vertrekt. Zo weet je zeker dat je niets essentieels vergeet en kun je met een gerust hart op pad gaan. Want uiteindelijk gaat het erom dat je geniet van je uitstapje – zonder zorgen over wat je wellicht bent vergeten.